Sivut

keskiviikko 3. elokuuta 2016

KÖYHÄN MIEHEN LEHTIPIHVI JA VALKOSIPULINEN MAUSTEVOI

Yhtenä päivänä selailin facebookin ruokaryhmää inspiraation toivossa, pää löi tyhjää ja jotain piti saada kirjoitettua kauppalapulle.
 
Jauhelihasta tehtävät "lehtipihvit" hyppäsi ruudulle. Kuulosti sen verran jännältä että pakkohan niitä oli kokeilla!
 

Näitä tarvitset:

 

Pihveihin

 
800 g naudan jauhelihaa
Tuorekelmua
Mustapippuria
Suolaa
 
 
 

Maustevoihin

 
50 g pehmentynyttä voita
3 valkosipulikynttä
mausteita (mulla oli tässä valkosipulijauhetta, paprikaa, chiliä)
 
 
 
1. Sekoita jauheliha massaksi
 


2. Jaa massa 6 yhtä suureen palloon ja kauli ne tuorekelmun välissä ohkaisiksi pihveiksi. Kauli niin ohuiksi kun saat, ne muuttavat vähän muotoaan paistaessa, pienenevät ja paksuuntuvat.


 3. Laita tuorekelmussa olevat pihvit pakkaseen. (minä lisäsin mustapippurijauheen jo massanteko vaiheessa, sen takia noita tummia länttejä kaulitussa pihvissä näkyypi.)


4. Paista pihvit jäätyneinä. Kun alkaa nousemaan nesteitä pihvin pinnalle, käännä ja paista toisella puolella. Jos pihvi nousee voit painaa sitä lastalla jotta paistopinta on suurempi. Mausta paistaessa.
 


Tarjoile maustevoisiivun kanssa. Lisukkeeksi voit paistaa perinteiset ranskalaiset tai bataattiranskalaiset.


Maustevoin teko


1. Sekoita pehmennyt voi, pieneksi pilkottu tai puserrettu valkosipuli ja mausteet keskenään.

 
 2. Levitä massa tuorekelmulle ja muotoile tiivis pötkylä. Sulje päät ja laita pakkaseen jähmettymään.
 



Yllättävää kyllä niin vaikka tämä onkin jauhelihasta, koostumus on paiston jälkeen melkein kuin kokolihalehtipihvi :)

Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti